Beszélgetés vacsora közben

A baráti vacsorák a legjobb társasági események. Nem csak a péntek estéket dobja fel, hanem az egész hetet is. Mi gyakran járunk a barátainkkal étterembe, mert így egyszerre élvezhetjük a finom ételeket, és a társasági beszélgetéseket is. Mindig informatív és rettentő érdekes témák hangzanak el, a hétköznapok dolgaitól kezdve a mély beszélgetésekig. Egy tál finom étel és egy pohár bor mellett ered meg igazán az ember nyelve, és ez így is van jól.

Most pénteken is, összejöttünk, 8-10 haver egy közeli csárdába, hogy együnk és dumáljunk egy jót. Mindenki rendelt egy finom vacsorát ami máris megteremtette a jó hangulatot.  És elkezdtük megbeszélni az élet nagy dolgait.

Pisti, ő a társaság magja, a nagy beszélő, elmesélte hogy kapott egy órát a születésnapjára a nagynénjétől. Nemrég volt a születésnapja, mi is felköszöntöttük, és akkor elmeséltem, mennyire nem szeret családi körben ünnepelni. Mert jópofizni kell a rég nem látott rokonokkal, és állandóan olyan ajándékokat kap, amikre semmi szüksége, nem tud vele mit kezdeni, és csak porfogónak jó. Most is ez történt. Kapott egy nagy, faliórát, ami a lehető legkevésbé sem illik sem a lakásába, sem a személyiségéhez. És ettől teljesen kétségbe esett.

-Ti mit csinálnátok az én helyemben?- kérdezte- Használni biztos nem fogom, kidobni nincs szívem mert mégis csak ajándék volt. A blokk persze nincs meg, nem tudom visszavinni az üzletbe. És tovább ajándékozni sem lehet, mert nincs olyan ismerősöm aki örülne neki…

-Találtam nem rég egy jó weboldalt – válaszoltam.- ahol meghirdethetnéd. És akkor ha valakinek tetszik, meg tudja venni.

– Ez nagyon jó ötlet! – mondta.- Biztos megveszi valaki macskás néni, akinek pont ilyen a stílusa.

– Gonosz vagy!- szállt be a beszélgetésbe Zsófi- De mi is ez a weboldal pontosan?

-Az apród -válaszoltam.- nekem nagyon szimpatikus, mert elég egyszerű használni.

-Igen, igen ez nem mindegy- mondta Pisti- amiket én találtam oldalakat, azon nagyon macerás hirdetni. És mennyibe kerül a hirdetés feladás?

-Ez a legjobb, teljesen ingyenes! Nem kell jutalékot fizetni az eladott dolgok után!

-Tényleg? Semmit?

-Tényleg. Ki is van írva a honlapra.

-És mutasd, hogy működik a dolog? – Ekkor már többen figyelték hogy mi történik, hiszen hasznos infók hangzottak el. Elővettem a telefonom, és elkezdtem mutogatni, mit hogyan kell.

– A legjobb, hogy a regisztrációval sem kell külön bajlódni. Nézd, csak beírod ide hogy mit hirdetsz, ide meg hogy mennyiért, aztán feltöltöd a képet.

-Hú, ez nagyon egyszerű! – ámul Pisti.

-Igen, tényleg egyszerű és gyors. Tudsz leírást hozzáadni, ahol kifejtheted hogy mi is ez, meg képeket feltölteni. A sorrendet is beállíthatod. És nem kell külön regisztrálni, automatikusan létrejön a profilod. Ezzel sem kell bajlódni.

-Apród. Ezt megjegyzem.

A társaság nagy érdeklődést mutatott a téma iránt, mindenki engem kérdezgetett, hogy működik a dolog. Én meg lelkesen magyaráztam, hol lehet keresni és vásárolni, hova kell kattintani a hirdetés feladáshoz. Milyen kategóriák vannak, hol van a hirdető telefonszáma. Mindenki nagyon belelkesült, mert belátták, ez egy határozottan hasznos oldal.

Nektek, kedves olvasók is ezért meséltem el ezt a történetet. Mert mindenkinek szívesen ajánlom, ha hirdetni, vagy vásárolni szeretnétek. Az apród minden embernek megéri, mert mind időben, mind pénzben takarékos. Egyszerű, gyors és hatékony. Mi más kell még?