A Drotaverin mentette meg az állásom!

Már sok éves vendéglátóipari tapasztalattal a hátam mögött azt gondoltam, nem igen lehet engem zavarba hozni semmivel. Mégis olyan dolog történt velem, ami komolyan kimozdított a komfortzónámból. És bár a téma elég intim, azt gondolom, fontos, hogy erről is tudjunk beszélni, mert nőtársaim szinte mindegyikét érinti, és nem hiszem, hogy egyedül vagyok, akivel hasonló történt.

 

Tizenkét éves koromban kezdtem el menstruálni. Aztán sokáig fogamzásgátló gyógyszert szedtem, de így harminc múltán már lassan szeretnék babát szülni, így úgy döntöttem, abbahagyom az anti-babyt és kicsit méregtelenítem a szervezetem. Ne is gondoltam bele, hogy ennek különösebb következménye lehet, gondoltam, maximum nem fogom tudni olyan pontosan kiszámolni, mikor jön meg. Ehhez képest szinte feje tetejére állt az életem. Mikor elérkezett a ciklus vége, a poklok poklát éltem át. De nehogy azt gondolja bárki is, hogy ez barokkos túlzás. Kicsit sem az. Az első gyógyszer mentes alkalom hidegzuhanyként ért. Már reggel arra ébredtem, hogy levert a hideg veríték és elképesztő durva hasi görcseim vannak. Ilyet utoljára tizenéves koromban éreztem utoljára.

Négykézláb kimásztam a fürdőszobába és beálltam a zuhany alá, hátha a forró víz enyhít a görcseimen. Emlékeztem még kamaszkoromból, hogy anyukám azt mondta, nem szabad kádba ülni, de a forró ilyenkor segít, maradt tehát a zuhany. Ahogy ott álltam szinte az ájulás szélén, eszembe jutott, hogy van valahol a szekrény mélyén egy melegítő párnám, így előbányásztam azt is. Mivel nem voltam erre felkészülve, semmilyen gyógyszerem nem volt otthon és arra pedig egyáltalán nem volt energiám, hogy lemenjek a patikába. Reménykedtem, hogy elmúlik a melegtől, de órákkal később sem lett jobb a helyzet. Felhívtam a főnökömet, akivel a viszonyom nem éppen baráti, és kértem egy nap szabadságot. Nem vagyok lógós típus és nem is szeretek a munkából hiányozni, mert ilyenkor mindig lemaradok valamiről, de képtelen voltam bemenni. Reménykedtem benne, hogy hátha másnapra már jobb lesz. Valamivel talán jobb is volt. Valamivel. De több napot nem tudtam hiányozni, így kénytelen voltam bemenni. És aki átélt már hasonlót, tudhatja, hogy ilyen görcsök közepette nem könnyű hatékonynak lenni a munkában. Pláne ha az ember lánya vendéglátásban dolgozik, ahol szinte egész nap mosolyognia kell(ene).

Nagy nehezen túlestem ezen a traumán és reménykedtem, hogy ezek csak kezdeti nehézségek. Abban bíztam, hogy megszokja a szervezetem ezt az új állapotot, és a következő már nem lesz ennyire rázós. Tévedtem.

A következő még durvább volt, mint az előző. Persze biztosan benne volt a pakliban az is, hogy pár nappal előtte hirtelen nagyon hideg lett, én pedig nem voltam megfelelően felöltözve és nagyon megfáztam, de még ha ezt is bele veszem is durva volt, amit átéltem. Az első nap végére már szinte önkívületi állapotba kerültem. Nem akartam elhinni, hogy ez komolyan ennyire tud fájni. és azt sem, hogy megint szabad napot kell kérnem. Tudtam, hogy ez így nem mehet tovább, ezért orvoshoz mentem. Megvizsgált és azt mondta semmi bajom, ez normális, szedjek görcsoldót.

Emlékeztem rá, hogy korábban nem nagyon hatottak nekem ezek a gyógyszerek, pedig számtalan félét kipróbáltam már. Gondoltam, hátha változott valami, beszereztem vagy négy félét azokból, amiket eddig ismertem, és így felkészülve vártam a következő alkalmat. El is érkezett, és én be is szedtem minden létezőt, amit otthon találtam, de semmi nem történt. Egyszerűen nem hatott és ismét a már szinte szokásos menet. Szabadság és ágyban fetrengés lett a programom két napig.

Kezdett nagyon elegem lenni, és kínomban nekiálltam a neten keresgélni. Utána olvastam és több fórumon olvastam a Drotaverinről. Gondoltam, egy életem egy halálom kipróbálom. A fórumokon olvastam, hogy vannak úgynevezett online patikák, ahonnan interneten keresztül lehet gyógyszert rendelni. Gyorsan rá is kerestem, és rá is találtam a Prevenció patikára, ahol nem csak, hogy meg tudom rendelni a gyógyszereket, de részletes leírásokat is találtam, hogy mit mire és hogyan kell használni. Nagyon megbízhatónak tűnt és mivel sok helyen dicsérték, meg is rendeltem.

Nem is hittem el, hogy másnap csöngettek és meg is érkezett. Ki sem kellett szinte bújnom az ágyból, úgy jutottam hozzá és az ára sem volt horror, ráadásul, ha 10.000 Ft fölött rendelek, ingyenes a kiszállítás.

Bevettem hát a Drotaverint és vártam a hatást. És az nem is váratott magár. A többi bogyóval ellentétben, ez fél óra alatt enyhítette a fájdalmaimat és bár azt nem mondom, hogy maradéktalanul el is mulasztotta, de normál életet tudtam amellett a minimális kis szorító érzés mellett élni, ami maradt.

Madarat lehetett volna velem fogatni a boldogságtól, és (lekopogom) azóta nem kellett egyetlen alkalommal sem emiatt szabadságot kivennem, ami szinte a legfontosabb szempont, hiszen a főnököm már fogalmazta az álláshirdetést a helyemre.

Remélem, hogy ezzel a kis történettel segítettem a sorstársaimnak.

És persze azoknak is, akiknek nincsen hasonló problémájuk, hiszen nem csak görcsoldót, de minden féle gyógyszert lehet rendelni, sőt vitaminokat és táplálék kiegészítőket is. Saját tapasztalatból mondhatom, hogy megbízható forrásból jön a segítség, gyorsan és elérhető áron.drotaverin