Egy kellemes nyári vacsora

Ezen a nyáron nem nagyon volt alkalmunk még arra, hogy kimozduljunk a párommal. Nyár elején volt egy pár napos nyaralásunk, az óta sehol sem jártunk. Úgy döntöttem, hogy meglepem egy kis hétvégi  kiruccanással.

A hétvége elgondolása

Miután nagyon keveset találkoztunk mostanában azt gondoltam, hogy ránk fér ha végre kimozdulunk egy kicsit. Mikor felvetődött az ötlet, hogy elmenjünk a munka, és minden egyéb elől, nem igazán volt ötletem, hogy hova is menjünk?.  Neked lenne ötleted, hogy hova vidd a párodat pihenni, vagy mivel lepd meg?

Miután én elég tanácstalan voltam, így megkérdeztem Ágit, a legjobb barátnőmet, hogy nincs e valami jó ötlete. Persze gondoltunk rögtön egy hétvégére, amit persze jó lenne valahol eltölteni, de ilyenkor szállást találni bárhol is, nagyon drága lenne, mert csúcs szezon van tetejében. Itt is találtam pár hasznos tanácsot, ami segített a döntésemben. Szóval az ott alvás gondolatát kapásból elvetettem.

Miután mi már kinőtünk a fürdőzési élményekből, így nem vágytam arra, hogy egész nap egy strandon legyünk, de azt gondolom Árpi sem kedvelte volna annyira az elgondolásomat

Nem akartam túlzásba sem vinni, valami egyszerű dolgot szerettem volna, ami azért emlékezetes is lenne.pizza-329523_640

Ekkor jutott eszembe, hogy a minap mutatták a tévében, hogy a Balaton partján felállítottak egy nagy óriás kereket, ahonnan belátni az egész Balatont. Az azért romantikus is lenne, ha mondjuk kettesben oda felmennénk, és keresnénk egy jó éttermet.

A vacsora megoldását Ági adta végül, mert régebben voltak egy nagyon kis helyes görög étteremben, ami ilyenkor még élő zenéről is gondoskodik.

Így már össze is ált a program. Először is autókázás, hiszen el is kell jutni odáig, de így nem kell korán kelni legalább. Na azt sem bánom azért, ha nem kell végre egy alkalommal óra csörgésre kelni. Bár ahogy a sors szokta ilyenkor tenni, biztosan nem tudunk majd aludni, mert hozzá vagyunk szokva a korán keléshez. De hogy tovább folytassam a gondolat menetet, autó, séta, aztán az óriás kerék, és végül a vacsora. Azt gondolom, ez is bőven elég lesz, hiszen utána még haza is kell majd jönnünk, ami azért másfél órás utat jelent…

Családias hangulat

Be kell hogy valljam, az étterem igazán csodálatos volt. Kis csárda jellegű hely, persze görög módra berendezve, és az étel…igazán finomak voltak. Te jártál már görög étteremben? Ízlett? Vagy esetleg Görög országban? Ez az éttermi kaland után igazán szeretnék egyszer majd ellátogatni egy igazi görög faluba, és egy görög étterembe. Még az is lehet, hogy jövőre eljutunk majd oda is.

Az asztalok közel egymáshoz, a halk beszélgetés ellenére is hallani lehetett, hogy melyik asztalnál ki miről is beszélget. Volt aki a nyaralásról, de volt ott munka vacsora is, mert a napelem működése volt a téma. Szóval minden volt egyben, de ez nem zavarta a mi hangulatunkat egyáltalán.

Az óriás kerékről nem is tudok mit mondani, mert annyi élmény éri az embert hirtelen. Soha ilyen szépnek nem láttam még a magyar tengert, mint onnan.

Összességében igen jól sikerült romantikus este volt.