Kávéfőző mama szülinapjára, online ajándékvásárlási praktikák

A nagymamám születésnapja közeleg. Kerek évszám lesz, így valami nagyobb dolgot szerettem volna vásárolni neki. Nem vagyok valami jó az ajándékozásban, így internetes segítséget kértem, az ajándék varázsló oldalán kezdtem böngészni egy kicsit. Ez egy olyan oldal, ahol könnyen, gyorsan, egyszerűen lehet konkrét ajándékokat, vagy csak ajándékötleteket keresni.

Azért folyamodtam ehhez a megoldáshoz, mert egyszerűen, hiába is igyekeztem végig venni, hogy mire van szüksége, vagy mi az, aminek örülne, semmi nem jutott az eszembe, Gyakorlatilag mindene megvan és az évek során már minden lehetséges, eszembe jutó ajándékot megvásároltam a számára. Kerek, nagyobb évszám, mégsem szeretnék egy csokival és egy virággal beállítani, pedig tudom, hogy az én drága nagymamám annak is nagyon örülne.

Az ajándék varázslón be lehet állítani, hogy kinek szeretnénk ajándékot venni, milyen alkalomra és az oldaluk megjeleníti az összes olyan tárgyat, amit érdemesnek tart az ajándékozásra, ezeket pedig a termékekre kattintva meg is vásárolhatom, mivel az oldal egyből a különböző webshopokra irányít át, ahol kapni lehet a kiválasztott ajándékot.

Szóval ezen az oldalon kezdtem el nézelődni, hátha sikeresen rábukkanok valamire, amit a nagymamám is értékelne.

Mindig gondban vagyok, mikor neki vásárlok ajándékot, mivel tudom, hogy bárminek örülne, amit én veszek neki, de mindig valami olyat szeretnék, amit valóban használ is, nem csak egy újabb porfogó lenne a lakásában.

Kávéfőző
Kávéfőző

Végül megannyi, hasznos ötlet közül a kávéfőző ragadta meg legjobban a figyelmemet. Ahogyan emlékszem, nagymamámnak csak egy régi, kotyogós kávéfőzője van. Nem azért, mert nem tudná az újabbat használni, hanem mert amíg az működik, szinte biztos vagyok benne, hogy nem fog magától egy újat venni. Az idősebb korosztály sokkal takarékosabb ilyen szempontból, gyermekkorukban és felnőtt korukban is ez volt a jellemző rájuk, most, öreg korukban is úgy tesznek, ahogyan egész életükben megszokták.

Fogalmam sem volt, mennyibe kerülhet egy kávéfőző, de még ilyen nagy segítséggel is elég sokáig tartott, mire ki tudtam választani, melyik lenne a legjobb a számára, és melyik éri meg a legjobban ár-érték arányban.

Ez kifejezetten jó az ajándék varázslóban, hogy nem kell azon törnöm a fejem, honnan szerezzem be a kiválasztott ajándékot, gyakorlatilag az összes szóba jöhető webshop kínálatát megkeresi és kilistázza nekem, így nem kel azon gondolkoznom, hogy máshol mennyibe kerülhet a kávéfőző, más webhelyen milyen modellek lehetnek, hol érné meg a legjobban. Mivel mindent megkeres számomra a weboldal, nekem már csak annyi dolgom volt, hogy az egyes termékeket alaposan átnézve, a termékjellemzők figyelembevételével kiválasztottam egy kávéfőzőt. Mama is öregszik már, ez nem csak a korban látszik meg, így nem akartam túl bonyolult szerkezetet venni, nehogy esetleg a kávéfőző végül kifogjon rajta.

Így a rengeteg modell közül kiválasztottam egy automata kávéfőzőt és vettem neki hozzá egy pár adag kávét is abból a fajtából, amit szeret. Be kell valljam, én nem vagyok nagy kávézós fajta, többnyire instant kávét iszom, vagy a kapszulás kávéfőző segítségével készítek kávét, ha valami nagyon különlegesre vágyom.

Ennek ellenére sikerült egy nagyon jó kis gépezetet szereznem, a nagymamám nagyon örült neki, és a kis összejövetelen megjelenő családtagjaim is agyon dicsérték a választásomat. A kávégépet viszonylag elég egyszerű használni, de nagyon finom kávét készít. Így mamának biztosan nem gyűlik meg a baja a kávéfőző használatával.

Legközelebb pedig, ha elakadok ajándék vásárlás közben, már tudom, hol találhatok tuti tippeket!