Otthon, és vendégségben

Szeretek főzni, mindig is szerettem. Amikor összejöttünk a párommal, az első karácsonykor kettesben ünnepeltünk. Ők 5 vannak testvérek, de valahogyan senkinek nem jutott eszébe, food-516044_640hogy legalább egy estét töltsünk együtt. Akkor megfogadtam, hogy következő alkalommal, ha valami ünnepség lesz akkor majd én összehívom a családot, és főzök nekik.

A nagy alkalmak

Soha nem okozott gondot, hogy főzzek valakire, vagy valakikre. Ha öten jöttek, vagy ha tizenöten megoldottam. Ha végig gondoljuk, nem nehéz ennyi főre főzni, hiszen az éttermekben ennek a többszörösére is el tudják készíteni az ételeket, így nekem is menni fog. Persze ehhez kell az is, hogy valaki szeressen főzni.

A legutóbbi nagy összejövetelen én főztem. Nem mintha olyan sok alkalom lenne, de mára már az egyik sógornőm is bevállalta, hogy néha ő főz, és látja vendégül a családot. Szóval készült nálunk húsleves, ez mindig fő, szinte minden hétvégén készül, másodiknak volt jó kis csirke pörkölt, rántott hús, és fasírt. Ez mellé köretnek tészta, francia saláta, és főtt rizs is. Azt gondolom, ha valaki ennyi minden közül nem tud választani, akkor az tényleg finnyás. Persze ilyen nem szokott lenni, de a véleményem ettől még ugyan ez.

A desszert a legkedvesebb

A legkedvesebb a sütemények készítése. Azt hiszem ha újra szakmát választanék, akkor cukrász lennék. Bár lehet hogy akkor már XXL ruhaméretem lenne.

Szóval természetesen sütemények is szoktak készülni. Azért az is el kell, hogy mondjam, hogy sütit szoktak hozni a vendégek is, így túlzásba nem kell vinnem. Van aki pogácsát készít, van aki apró sütit, én múltkor madártejet készítettem.

Azt gondolom, mindegy, hogy ki főz, és hogy mit eszünk, a lényeg, hogy együtt legyünk. Persze azért azt sem vetem meg, ha mondjuk nem nekem kell főznöm, és elmegyünk vendégségbe valahová. Szeretek étterembe is járni, mert akkor végképp nem kell semmit sem csinálni, és néha jól esik hogy kiszolgálnak. Nem kell vásárolnom, főznöm, és mosogatnom sem. Azt hiszem, ennek mindenki örül néha.